2022.02.28-tól benyújtható az ÁTK pályázat!

A Felhívás alapvető célja az állattartó telepek versenyképességének növelése, a hozzáadott érték fokozása többek között új, innovatív  az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzésének támogatásával.

A teljes pályázati dokumentáció ITT elérhető.

A PENDA Csapata az alábbiakban összeállított egy válogatást a pályázatba illeszthető gépekről, eszközökről:

FAZA rendsodrók

Nagy teherbírású, egyszerű szerkezet strapabíró fogakkal vontatott vagy függesztett kivitelben. A FAZA RT/9-3 csillagkerekes rendsodró most akciós áron elérhető, kérjen ajánlatot vagy keresse értékesítő kollégáinkat!

HIMAC bálabontók és aprítók

A kör- és kockabála bontók és aprítók nem csak bontják, hanem össze is aprítják az általuk bontott bálákat legyen az nedves fű, vagy keményebb szénabála. Almozásra és takarmány előkészítésre használhatóak a HIMAC KD sorozat  és a HIMAC TOMAHAWK sorozat típusai, mely ellenkés készlettel szerelve rendkívül apró 1.5-2 cm-es aprítékot állítanak elő. A gépekhez rendelhető magasan ürítő készlettel akár 3 m magasságban is elvégezhető az apríték szórás. A HIMAC TELEHAWK típus kiszóró nyílása 280°-ban forgatható.

ENRIA betakarító és kiosztó kocsik

Az állatok napi takarmány ellátásában nyújtanak segítséget az egyszerű felépítésű, alacsony teljesítmény igényű (TLT 540 ford./perc), hosszú élettartamú szálastakarmány betakarító és kiosztó kocsik. A kisebb FCT 20 a traktor hidraulika rendszeréről működtethető, míg az FCT 28 SPB esetében a hidraulikus funkciókat a traktor fülkéjéből akár elektrohidraulikus vezérléssel is irányíthatjuk. A kiosztó kocsik az állatállomány méretéhez igazodva különböző térfogatnagysággal rendelhetőek.

AGRIMASTER READY sorozat

Vízszintes tengelyű erősítettuniverzális szárzúzóknagy munkaszélességgel (462-920 cm). Termékportfóliónkban a front és a hátsó függesztésű típus egyaránt megtalálható. A Zöld növényzethez vagy száraz szalma zúzásához különféle vágókések választhatóak, míg egyes típusok erősebb gallyak zúzására is alkalmasak, ehhez a kiválasztott gép akár kalapáccsal is rendelhető.

Miért ajánljuk Önnek is az Agrimaster gépeit?

Az elmúlt 27 év tapasztalata alapján bátran kijelenthetjük, hogy az Agrimaster termékcsaládot a precíz kialakítás és a megbízhatóság jellemzi. Hazánkban
különböző területeken több mint 1000 gép dolgozik meghibásodás nélkül.

AGRIMASTER SHARK rézsűkaszák

A SHARK sorozat legkedveltebb Ügyfeleink körében. Kínálatunkban sokféle típus érhető el a munkaterülethez és az erőgéphez igazodva. Egyes típusokhoz opciós kiegészítőként ágvágó, sövényvágó, illetve ároktisztító fejjel is elérhetőek. Az Agrimaster GREEN SHARK reverzibilis erőgépekkel front üzemmódban is használhatóak, míg a SHARK R típus hátsó függesztésű, hidraulikus automata ütközésvédelemmel ellátott rézsűkasza. A GOLDEN SHARK ZP rézsűkasza különlegessége, hogy a zúzófej a gépkezelővel egy vonalban is dolgozhat, ez jobb rálátást és biztonságosabb munkavégzést tesz lehetővé.

AGRIMASTER OLIVIA X HIDRAULIKUS PADKAKASZA, front és hátsó függesztéssel is használható. Ideális szegélyek, korlátok, karámok körüli kaszálásra, rézsűn lefele 50°-ig dönthető és 44-74 cm munkaszélességben dolgozhat a géppel. Alapkivitelben hidraulikus oldalra kihelyezhető paralelogramma szerkezettel. Könnyű munkagép, teljesítményigénye minimum 20 LE, így kisebb erőgéppel is üzemeltethető.

GreenTec professzionális ágvágó gépek 2 év garanciával!

Az 1979 óta fennálló dán vállalat hidraulikus meghajtású gépek széles választékát kínálja fűnyírásra, szárzúzásra, szélfogó sávok karbantartására és sövénynyírásra. A globális vállalat gépeit több mint 30 országban használják megelégedéssel. A gépek egyik legnagyobb előnye, hogy  típustól függően kisebb / nagyobb teljesítményű erőgépekre is felszerelhetőek. Magyarországon kizárólagos importőrként a PENDA képviseli a gyártót.

A GreenTec LRS tárcsás ágvágó széria 1.4-2.4 m, illetve a Twinsaw LRS 4-4.8 m munkaszélességben, 10-21 cm vágható ágátmérőig érhető el kínálatunkban. Legfőbb jellemzői a biztonságos szállítási pozíció, az alacsony súly, továbbá egyes típusok alacsony zajszintjük miatt lakott területeken is használhatóak. A vágótárcsák 70°-os meghajlás esetén sem törnek el. Alapkivitelben antikavitációs szeleppel.

GreenTec alternáló sövényvágók 1.5- 2.7 m munkaszélességben, 2-5 km haladási sebességgel, már akár 60 kg önsúllyal! A speciális fogazott pengékkel sima vágásfelület érhető el 4-11 cm vágásátmérőig. Tökéletes megoldás sövények, szélfogó sávok, erdőszéli bozótosok karbantartására.

A GreenTec vágófejek a HXF multifunkcionális adapterrel a legtöbb udvari traktorra, teleszkópos rakodóra, homlokrakodóra, exkavátorra és traktorra felszerelhetőek!

A GreenTec RI 60 és RI 80  padkakasza nagyon vékony karámfák, oszlopok mellett is precízen dolgozik. 60-80 cm munkaszélességben, 3 km/óra haladási sebességgel. Tömege típustól függően csupán 45-60 kg.

A GreenTec FOX PADKAKASZA ADAPTER a traktor elejére és hátuljára is felszerelhető, jobbos vagy balos kivitelben.