1998 óta több mint 100 terményszárító gépet értékesítettünk

Az olasz gyártmányú Zaffrani termékcsalád tagjai megfelelnek az európai követelményeknek és a legszigorúbb nemzetközi szabványoknak. A vállalat különös figyelmet fordít a folyamatos kutatásra és fejlesztésre, amelynek eredményeképpen tesztelt technológiájú gépeket állítanak elő, garantálva a hosszútávú, megbízható teljesítményt. A PENDA termékportfóliójában megtalálhatóak a Zaffrani mobil szemestermény szárítók és a Zaffrani csonthéjas szárítók különböző típusai. Tárolókapacitás tekintetében 14-36 m3 modelleket forgalmazunk. A szárítási teljesítmény tekintetében például a 24 órás szárítási teljesítmény 50-140 tonna között alakul kukorica esetén 25%-os nedvességtartalomról 13%-ra való szárítás során. A szárítók hatékonysága tovább fokozható hűtősiló alkalmazásával.

1998 óta több mint 100 gépet értékesítettünk

A visszajelzések alapján ügyfeleink elégedettek a Zaffrani szemestermény szárítókkal. Jelenleg országszerte több mint 100 berendezés van használatban, többségük élettartama 10 éven felüli. Szerviztevékenységünk a kötelező karbantartást és 1-2 csapágy-, illetve ékszíjcserét leszámítva nincs.

Kíméletes szárítás

Zaffrani mobil szemestermény szárítók egészen az apró szemű gabonaféléktől, olajos magvaktól kezdve (len, köles, repce, rizs, árpa, szója, napraforgó, kukorica) a nagyobb hüvelyes termények szárítására is alkalmasak.

A Zaffrani mobil terményszárítók az innovatív hőtechnikai megoldásoknak köszönhetően kíméletesen szárítanak. A teljesen automatikus vezérlés, illetve a szárítási hőfok szabályozhatósága révén a gabonafélék veszteségmentesen tárolhatóak. A szárított termények kiválóan alkalmasak tárolásra, állatok etetésére, illetve az ilyen magvak megfelelő körülmények között tökéletes csírázási sebeséggel rendelkeznek.

Zaffrani égő

Moduláris felépítés

A Zaffrani robusztus felépítésű terményszárító berendezések minőségi anyagból készülnek, lézervágással préselt lemezből és zártszelvényekből. A moduláris felépítésének köszönhetően bármilyen terepen egyszerűen összeállíthatóak.

Zaffrani moduláris szerkezete

Mobil vagy telepített változat

Mobil szárító választása esetén kisebb beruházással számolhatunk, hiszen nincs szükség fix tartószerkezetre. A termés a betakarítás/tárolás helyén feldolgozható, illetve könnyen szállítható a munkaterületek között. Teljesen mobil, a vezetékes hálózatoktól független üzemmód érhető el a kardánhajtású és gázolaj tüzelésű kivitel választása esetén. Az égőfejek és a traktor üzemanyag fogyasztása 10-12 liter között alakul GZ 210-es berendezés esetén 1% nedvesség elvonásnál, tonnánként. Ez a jelenlegi (2021) üzemanyag árak mellett 4 Ft/tonna 1% nedvesség elvonásra vetítve.

Választható fűtőanyag és meghajtás

A Zaffrani mobil szemestermény szárító berendezések az égőtípus kiválasztásának megfelelően alkalmasak gázolaj, földgáz és PB gáz felhasználású üzemeltetésre. A berendezések a vezetékes energia hálózatoktól függetlenül is üzemeltethetőek. A kardánhajtású típusok saját generátorról biztosítják a működtetéshez szükséges elektromos energiát.

Direkt és Indirekt fűtésű kivitel

Közvetlen, direkt szárítók esetében a szárítandó anyag közvetlenül érintkezik a szárítóközeggel, míg a közvetett, indirekt szárítóknál a szükséges hőmennyiséget a szilárd elválasztó falfelületen keresztül közöljük. A legújabb ECOLOGIC típusú modellek működési elve, hogy a ventilátor által beszívott hideg levegő egy hőcserélőbe kerül, felmelegszik, majd diffúzorok segítségével áthalad a szárítandó terményen. A hőcserélő szigetelése és az égéstér belső inox acél borítása biztosítja az égőfej által szolgáltatott hőmennyiség maximális felhasználását.

zaffrani indirekt zaffrani direkt

A Zaffrani gabonaszárítók direkt és indirekt működési elve

A teljesítmény tovább fokozható

porelszívó eltávolítja a szennyeződéseket, ezáltal felgyorsítja a szárítási folyamatot és biztosítja a kiváló minőséget. A porleválasztó ciklon megakadályozza, hogy a szálló por szétszóródjon a környezetben. A szárító egy felső ernyő borítás révén összegyűjti és egy speciális szívócsövön keresztül a szálló port egy zsákba gyűjti. A gabonafélék elő- vagy utótisztítására a RAVARO terménytisztítót ajánljuk.

Országos beüzemelés, szerviz és alkatrészellátás

A Zaffrani terményszárító berendezésekhez magyar nyelvű kezelési útmutatót és alkatrészjegyzéket biztosítunk. Értékesítő kollégáink az üzembehelyezés, illetve a helyszíni betanítás alkalmával mutatják be a berendezés lehetőségeit a gépkezelőnek a biztonságos és energiakímélő felhasználás érdekében.

Reméljük felkeltettük érdeklődését, a PENDA Csapata hétköznaponként 8-16 óra között várja hívását!