Sauska – Martignani szőlő permetezőgép

A SAUSKA Tokaj Kft. 2011-ben vásárolt két darab Martignani permetezőgépet, amelyek immáron 15 éve dolgoznak a gazdaságban meghibásodás nélkül.

(a kép illusztráció)

Mitől olyan különleges a Martignani és mi a Martignani technológia kulcsa?

A Martignani permetezőgép gyártó és fejlesztő vállalat 60 éve áll a kertészettel és szőlészettel foglalkozó gazdálkodók szolgálatában. A prémium minőségű Martignani szőlő permetezőgépek nem csupán attól különlegesek, hogy egyedülálló szerkezeti kialakítással rendelkeznek, hanem attól is, hogy munkájuk során 50-65%-kal tudják csökkenteni a permetezési költségeket más technológiákhoz képest.

martignani_California_vigneto_diffuzor_szolo_permetezo
Martignani szőlő permetező “NewPort20” (a kép illusztráció)

 

A Martignani innováció kulcsa a radiál ventilátoros technológia, amely képes fajlagosan nagy levegőmennyiség nagysebességű szállítására.

A nagy kilépő légsebesség a porlasztás hatékonyságát, a nagy és irányított légmennyiség pedig a permetcseppek levélzetre-, illetve fonákra juttatását biztosítják.

Tökéletes fedettség Martignani technológiával

Az elektrosztatikus kijuttatás a fizika, pontosabban a Coulomb törvényei nyújtotta lehetőségeket használja ki, páratlan hatékonysággal. A permetcseppek az elektrosztatikus töltésnek köszönhetően ideális fedettséget biztosítanak a növény felületén úgy, hogy nagyobb haladási sebesség, vagy akár enyhébb szél sem ront a kijuttatás minőségén.

Martignani technologia

A Martignani permetezőgépek nem csak a szőlészetek specialistái – gyümölcsösök, valamint  szántóföldi kultúrák növényvédelemére, fasorok védelmére és kártevőirtásra is gazdaságosan használhatók.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a Martignani technológia, kérje a Penda Kft. bemutatóját a saját területén!

Forrás: Sauska Pincészet Martignani eredmények riport (2018, www.agroinform.hu).