Megtakarítások Martignani permetezővel cseresznyésben!

A Martignani elektrosztatikus permetezőgéppel végzett kezelések jelentős vegyszer-, víz- és időmegtakarítást garantálnak. A Martignani vállalat által közzétett tanulmány azt bizonyítja, hogy néhány szezonnyi használat után a gazdálkodók akár:

  • 50%-a növényvédő szer
  • 85% víz
  • 50% idő

magtakarítással számolhatnak. Nyilvánvalóan ezek nem a gyártó által közölt adatok, hanem sokéves tapasztalat eredménye szerte a világról, mely a Martignani technológiát alkalmazó vásárlók visszajelzéseire épül. Továbbá számos kutatás és tudományos tanulmány eredményei, amelyek a Martignani permetezőgépek hatékonyságát bizonyítják a kiváló kezelés (tökéletes fedettség) és a környezet megfelelő védelme mellett.

Martignani számai cseresznyében

A chilei Eng. Agr. Pablo Poirot készített egy tanulmányt, melyben kiemeli azokat az eredményeket, amelyeket egy cseresznyetermesztő hároméves kezelés során ért el a korábban használt hagyományos permetezőgépekhez képest.

Ügyfelük, egy 90 hektáros cseresznyével foglalkozó cég tulajdonosa (fő fajták: Santina, Lapins és Kordia exportra szánt) a fővárostól, Santiago-tól (Chile) délre fekvő Teno területén. A termelő 100 tonna gyümölcsöt takarít be szezononként, vagy 200 000 rekesz export cseresznyét, amelynek fő piaca Kína.

A permetezésekhez jelenleg két darab Martignani Whirlwind M612 TURBO 2 1500 literes elektrosztatikus permetezőgépet használ, alsó és felső diffúzorral. Az elmúlt 3 szezonban üzemeltetési költségek csökkentése mellett az éves költségeket is csökkenteni tudta.

…és akkor jöjjenek a számok:

A termelő két Martignani permetezőgéppel dolgozik 375 liter/hektáron, szemben a hagyományos permetezőkkel korábban használt 1500 liter/hektárral. Ez 75%-os VÍZ megtakarítást jelent.

Ezenkívül az elmúlt 3 szezonban az erőgépeken összesen 6846 USD- t (6390,00 €) spórolt meg bérlésen, üzemanyagon és üzemeltetőkön.

A teljes vízmegtakarítást összesen 474 648 liter.

A növényvédő szerekkel kapcsolatos éves kiadások összehasonlítása:

  • Hagyományos permetezőgép: 4312 USD hektáronként (kb. 4027,00 €)
  • Martignani elektrosztatikus permetezőgép: 1324 USD/hektár (kb. 1226,00 €)

Éves megtakarítás 2988 USD hektáronként (kb. 2801,00 €)

Kiemelték azt is, hogy a Martignani permetezőgépekkel végzett kezeléseknél jelentős időmegtakarítás érhető el; valójában egy kezelő 54%-kal több felületet permetez le naponta.

A Martignani permetezőgépek vásárlása előtt a chilei ügyfél 3 hagyományos permetezőgéppel 60 hektár cseresznyét kezelt, most két Martignani elektrosztatikus permetezőgéppel 90 hektárt kezel (ez alatt a 3 év alatt a cég 60-ról 90 hektárra bővült).

Ez azt jelenti, hogy 2 Martignani 4 permetezőgépet és ugyanennyi traktort váltott ki (sőt, 3 permetezővel 60 hektárt kezeltek, míg a jelenlegi 90 hektáron már 4 permetezőgépre lenne szükség).

A Martignani porlasztókkal végzett kezelések fenntarthatóak, nemcsak a jelentős víz- és vegyszer-megtakarítás miatt, hanem azért is, mert elkerülhető a talajra folyás/csöpögés vagy elsodródás miatti környezetszennyeződés. A termék 70-80%-a a fán marad (szemben a hagyományos rendszerek 30%-ával).

A Martignani vállalatnak mindig is az volt az egyik fő célja, hogy megtalálják a megfelelő egyensúlyt a növényvédelem és a környezetvédelem között. Ezért fejlesztették ki a Martignani technológiát (alacsony lémennyiség elektrosztatikus töltéssel = célzott vegyszer kijuttatás), amely garantálja a minőségi gyümölcsöt és bort vegyszermaradék nélkül.

Martignani, egy zöldebb világért!

Martignani, for a greener world!

A PENDA a Martignani permetezőgépek kizárólagos importőre Magyarországon. Eddigi tapasztalataink alapján a Martignani gépeket bátran ajánljuk növényvédelmi kezelésekhez, továbbá kommunális célra. Ha szeretne a Martignani technológiáról személyesen meggyőződni, kérjen bemutatót. Ajánlatkérő űrlapon jelezze igényét, értékesítő kollégáink felkeresik Önt. A gépet megtekintheti működés közben saját ültetvényében, de igény esetén referencia helyet is biztosítunk.

Eredeti olasz nyelvű tanulmány