Martignani Technológia VS. hagyományos permetezési eljárás

Fedettség Martignani elektrosztatikus permetezővel

200 l/hektár vízzel.

A fluoreszkáló permetszer egyenletes eloszlása   tökéletesen megfigyelhető UV lámpa fényében.

Hagyományos permetező

1500 l/hektár vízzel.

A fluoreszkáló vizes oldattal történő permetezés eredménye szintén UV lámpafényben.

Martignani technológia VS. hagyományos permetező

A Martignáni gyártó alábbi összefoglalója számos kérdésre ad választ!

A kétfokozatú ventilátor által beszívott levegőt teljes egészében hasznosítja. Az axiális ventilátornak csak kétharmada termel levegőt: a harmadik harmad nincs kihasználva, azonban a teljesítményt felveszi.
Egyenletes kilépési sebesség a szektorok teljes szakaszán, tökéletesen irányított levegőáram jut a növényzet felé. A beszívott levegő a propeller tengelye körül forog, így turbulenciát és egyenetlen sebességet generál a kilépés szakaszában, az áramlat egyik oldalt felfelé, a másik oldalt lefelé halad.
Aerodinamikai diffúzorcsoport vezeti a bármelyik oldalról beszívott levegőt, szinte teljesítményveszteség nélkül. A levegő 90°-os éles irányváltásra kényszerül: ez közel 20% -os teljesítményveszteséghez vezet.
Folyamatos légáramlás, nagy sebességgel és erőteljes, ugyanakkor kíméletes áthatolással. Erős turbulencia a légáramlásban, mely nagyfokú sebesség- és teljesítményveszteséget eredményez.
A két diffúzor külön állítható, egyenként el lehet forgatni 90°-kal, így az ültetvény formájához igazodva irányítható a légáram. A légáram nem állítható, így nem igazodik az ültetvény méretéhez, kialakításához.
A két diffúzor egy irányba is beállítható, ezáltal fokozódik a hatékonyság, így  szélben is elvégezhető a munka. Egyoldali permetezés esetén le kell zárni a másik oldalt. Ezáltal az aerodinamikai teljesítmény kiesik, ettől függetlenül továbbra is felveszi a teljesítményt.
A magas hatásfokot biztosító egyenletes és turbulenciamentes légáramlás, valamint az egyoldali, illetve kétoldali permetezés beállításának lehetősége egyértelműsíti számunkra és ezáltal kijelenthetjük, hogy a Martignani permetező a felvett teljesítmény 100%-át felhasználja. 20%-os és 33%-os teljesítményveszteség (lsd.1, 2, 3 pont) ezáltal 50%-nál kevesebb marad; a rendelkezésre álló rész felhasználása sem tökéletes.
A levegő KETTŐS hatása: a folyadék egyenletes mikronizálása és szállítása (Pneumatikus rendszer) A levegő EGYSZERES hatása: egyszerű folyadékszállítás, melyet a nyomással működő fúvókák bontanak apróbb cseppekre (Levegő konvenció)

 

Tekintse meg munka közben is.