Hamarosan indulunk a SPIDER távirányítós önjáró fűnyíróval!

Kezdődik a fűnyíró szezon már lehet jelentkezni a SPIDER önjáró fűnyíró gépbemutatóraKérjen díjmentes bemutatót, értékesítő kollégáink 24 órán belül felkeresik Önt és egy előre egyeztetett helyszínen, időpontban bemutatják a SPIDER gépeket!

A napokban mi is elővesszük a bemutató SPIDER 2SGS távirányítós fűnyírót, hogy elvégezzük a szokásos beüzemelés előtti karbantartást. Tartson velünk és mi megmutatjuk a SPIDER önjáró szárzúzó legfontosabb fűnyíró karbantartás lépéseit!

1. Tisztítsa meg és ellenőrizze a SPIDER távirányítós fűnyíró gépet!

Ha a téli karbantartásról szóló írásunkat elolvasta és a téli pihenő előtt alaposan megtisztította a fűnyíró mulcsozót most elég csak egy puha ronggyal áttörölgetnie. Ellenőrizze az összes alkatrész, csavarok, anyák állapotát. Ellenőrizze az alkatrészek kopását! A mozgó alkatrészeket zsírozza át, ehhez javasoljuk az Interflon spray használatát. 

2. Töltse fel a SPIDER önjáró fűnyíró és a távirányító akkumulátorát!

3. Ellenőrizze a hidraulika- és a levegőszűrőt!

A levegőszűrőt egy kompresszor segítségével levegővel tisztítsa meg, ha sérült cserélje ki.

4. Ellenőrizze a hidraulikaolajat!

5. Ellenőrizze a motorolajat és töltse fel üzemanyaggal az önjáró szárzúzót!

Előfordulhat, hogy első indítás nem jár sikerrel. Amíg az üzemanyagrendszerben nincs elegendő üzemanyag az indítást akár többször is meg kell ismételnie. Felhívjuk a figyelmét, hogy az indítási időtartam nem haladhatja meg a 3 másodpercet, továbbá a motor indítási kísérletei között legalább 20 másodpercnek kell eltelnie.

6. Élezze meg a távirányítós fűnyíró késeit!

Ha a kések sérülésmentesek, köszörülje meg és egyensúlyozza ki őket (keményfém tárcsával ellátott sarokcsiszolót is használhat). Ha a kés sérült le kell cserélni, hiszen a tompa kés inkább tépi a füvet, illetve a fűnyíró további meghibásodását is eredményezheti.

 

7. A fűnyíró karbantartása során ezeket se felejtse el!

Ellenőrizze az abroncsnyomást, az ékszíjak és a kormánylánc feszességét, illetve a fékbetétek állapotát.

…és a végére egy jó tanács: Használat után mindig tisztítsa meg az önjáró fűnyírót!

Ezeket az önjáró fűnyírókat alacsony tömegüknek köszönhetően könnyű szerviz pozícióba állítani, így a napi karbantartás sem jelenthet gondot. Minden használat után a vágószerkezetet gondosan meg kell tisztítani, különös tekintettel a fűnyíróház belső falára. A fűnyírót nem szabad gépi mosóval vagy más nagynyomású készülékkel tisztítani. A karbantartáshoz elegendő egy spakli vagy egy kaparó. A SPIDER fűnyíró és a vágószerkezet megfelelő karbantartása és kezelése javítja a munka minőségét és növeli a gép élettartamát.

9. A SPIDER önjáró távirányítós fűnyíró készenáll a bevetésre!

Pick up-pal, trélerrel vagy más megfelelő szállítójárművel lehet a munkaterületre szállítani.

Kérjen díjmentes bemutatót, értékesítő kollégáink Önnek is bemutatják a SPIDER gépeket! Ha tesztelni szeretné a SPIDER erejét, ha megnézné munka közben a SPIDER önjáró fűnyírót, ha többet szeretne tudni az új EFI modellekről jelentkezzen honlapunkon vagy kérjen visszahívást.
Értékesítő kollégáink munkanapon leadott igény esetén 24 órán belül felkeresik Önt.

Ui.: Ha eddig elolvasta bejegyzésünket, akkor biztos nem felejtkezik meg az üzemóránkénti karbantartásról és szervizről sem!

A bejegyzésben különböző SPIDER modellekről készült fotó szerepel. Karbantartás előtt ellenőrizze a gép adattábláját és a gépkönyv szerint járjon el. Amennyiben a gépen az első szemrevételezés során sérülést, hibát észlel keresse fel szakszervizünket!