60 év szakértelem a szervestrágya kijuttatásban

Az Annovi több mint 60 éves gyártási tapasztalattal rendelkező, olasz családi tulajdonban lévő vállalat, teljesen olasz gyártással. A PENDA kínálatában a szervestrágya kijuttatására többféle gép megtalálható a vízszintes és függőleges, a szórótányérral is kiegészített tépőhengeres hátul szórótól, a turbinás oldalra szóró kocsikig. Gépeink kiviteltől és típustól függően használhatóak a szőlő és gyümölcs ültetvények, kertészeti és szántóföldi kultúrák talajerő pótlására.

A talaj tápanyag utánpótlását a termesztett növényektől függetlenül minden gazdaságban biztosítani kell. Ahol ennek elhagyásával próbálnak „gazdaságosabban” termelni, ott néhány éven belül jelentősen csökkenni fognak a termésátlagok. A műtrágyák intenzív használata segít ugyan hosszabb ideig is biztosítani a talajerőt, de erősen károsítja az ökoszisztémát és rontja a talajszerkezetet. A legjobb megoldás manapság is a szervestrágyák használata, mivel így a földek termőképessége fenntartható a környezetet károsító anyagok mellőzésével, vagy csökkentésével is.

bio szőlő- és gyümölcsösök termelését elősegíti a szerves anyagok használata, mivel megőrzik és növelik a talaj termékenységét és szerves aktivitását. A keskenyebb sortávolsághoz csökkentett méretű gépre van szükség, amely képes a legmodernebb üzemekben is kiválóan teljesíteni.

Az ANNOVI A25, A35 és az A45 turbinás szervestrágyaszóró modelljei a keskeny nyomtávnak köszönhetően szűk sorokba is ajánljuk. Típustól függően raktér űrtartalom:  2,1-3,5 m3, szórásszélesség: szabályozható 1-5 m között.

A turbinás gépek minden ágazatban hatékonyan alkalmazhatók.

A turbinás szórószerkezetet a kocsi elejére helyezik el, a turbina jobboldalra teríti az anyagot. Nagyobb térállású szőlőben, gyümölcsösben az A55, A65, A75, A85, A95 szervestrágyaszóró modelleket ajánljuk. Beállítástól függően 1 t trágya 1-5 perc alatt szórható ki. Szórásszélesség: 4-8 m.

Az Annovi 90-110, 150, RS 180 és RS 200 turbinás szervestrágyaszóró gépek elsősorban szántóföldi szervestrágya, tőzeg és hasonló állagú talajjavító vagy takaró anyagok terítésére használhatóak. Szórásszélesség: 10-15  .

annovi_szervestragyaszoro
annovi_szervestragyaszoro

A turbinás szerkezet előnyei:

  • nagyobb szórásszélességet biztosít
  • a szervestrágya-szórónak a kihordó szerkezete előre mozgatja a raktérben lévő anyagot, így a traktor hátsó tengelye folyamatosan terhelve van, biztosítva ezzel az egyenletes vonóerőt.
  • a kezelő folyamatosan figyelemmel kísérheti a terítést
  • a feltekeredett kötöző zsinegek eltávolítása kevesebb időt vesz igénybe
  • a hajtást nem kell hátra vinni és több hajtóművet alkalmazni, ezért az energia felvétel kevesebb, a szerkezet felépítése egyszerűbb, a karbantartás és javítás könnyebb és olcsóbb

A tépőhengeres szórószerkezet a pótkocsi hátulján van elhelyezve, hajtását egy bonyolult hajtóműrendszer biztosítja. A szerkezet kései aránylag egységes és kisméretű rögöket szórnak ki a kocsi szélességétől csak alig nagyobb sávban. Az Annovi 30P típusú függőleges tépőhengeres szervestrágyaszóró nyomtávja keskeny (1,55 m), így szőlő és gyümölcsültetvényekben is használható. Szórásszélesség: 1,2-3 m

Nagyobb területeken, szántóföldeken növelni kell a szervestrágya szórásszélességét, ezért a tépőhengerek alján szórótányérokat is elhelyeznek. Típustól függően a szórásszélesség: akár 15 m.

annovi_szervestragyaszoro
annovi_szervestragyaszoro

 

Az Annovi szervestrágya szórók hosszú távon szolgálják a gazdaságot, hiszen minőség, erő, sokoldalúság és tapasztalat társul minden ügyfél egyedi igényeinek teljesítéséhez.

A cikket készítette: Fejér Lajos (2016), aktualizálva: 2023.02.08

 

Tekintse meg munka közben is.