Martignani: A radiál ventilátor

A kultúra méretéhez, az elvégzendő munka nagyságához több méretű ventilátor áll rendelkezésünkre mely biztosítja a légporlasztást és a permetlé célzott felületre való eljuttatását. Igen előnyös a technológián belül, hogy ezek a radiál ventilátorok oldalról szívják a levegőt, majd felgyorsítva az irányított csöveken keresztül a speciális porlasztók segítségével a kiváló minőségben elporlasztott permetlét, oldalt fújják ki. Tiszta légporlasztású technológiáról beszélünk, mely porlaszt és szállít.

Ezért az egyik legfontosabb feladat, hogy a növény kultúrához a lehető legjobb méretű ventillátort válasszuk ki, hiszen annak mérete adja a levegő mennyiséget és sebességét, azaz a hatótávolságát. Ez határozza meg, hogy az általunk kívánt távolságban levő, célzott felület levélzetét megmozgassa, miközben az általa szállított permetcseppeket a látható kiváló eloszlásban a levélzet színén és fonákján elhelyezze.

Ezen a Martignani technológián belül a porlasztás minősége minden ajánlott ventilátorunk esetben egyformán kiváló, de a fizika az fizika, vagyis a ventilátor mérete határozza meg a szállított levegő mennyiségét és hatótávolságát, egyben a permetező egység optimális haladási sebességét és annak terület teljesítményét is. Erre a későbbiekben visszatérek.

De a technológia biztosítja, garantálja a 30 – 35% vegyszer megtakarítását, főleg mert oldalt szív és oldalt fúj. Szemben azokkal a technológiákkal, melyek hátul szívnak és oldalt fújnak.

Mérések számtalanja bizonyítja, de fluoreszcens festékkel mindenki számára láthatóvá tehető a hátsó szívás okozta jelentős permetlé lerakódás a sorközi talajon és növényzeten.

Martginani gépek