Martignani: A fúvókák

A fúvóka, ami soha nem dugul el és nem kopik!

A Martignani technológiának egy elengedhetetlen, meghatározó összetevője.

A furatának lyukátmérője 4 mm.

Soha nem dugul el, nem kopik, nem befolyásolja a területre kijuttatott permetlé mennyiségét. Viszont kialakítása folytán a kiáramló levegő hatására kiváló porlasztást végez, mint mondtuk, a cseppek igen nagy, meghatározó százaléka aránylag egyenletesnek mondható 80-130 mikron közé esik.

Itt is kell számolnunk a Martignani permetezés technika előnyével, ugyanis minimális a permetlécseppek elsodródása, a fúvókák és a rendszer egészének kialakítása miatt soha nincs a növényzeten permetlé megfolyás, permetlécsöpögés, hacsak nem ez a követelmény, és ehhez vannak számítva a kalibrált szelepek beállításai.

Tehát víztakarékos, és egyben vegyszertakarékos is, mert ideálisnak tekinthetők az általa előállított cseppek átmérőjének / 80 – 130 mikron/ szortimentje. A kiváló cseppképzésnek köszönhetően nincsenek jelentős számban apró cseppek, melyek elsodródnak és nincsenek nagy cseppek, melyek megfolynak, lecsöpögnek és egyéb nem kívánt galibákat okoznak.

Itt szeretném bemutatni a cseppképzés jelentőségét, a Martignani permetezési technológia által biztosított, környezetbarát, gazdaságos, vegyszer és víztakarékosság összetevőjét.

Minden egyes permetcsepp körül, a cseppben lévő növényvédőszer +100 mikronos körben védelmet biztosít a növényzet felületén. Ezért fontos a fedettség azaz a permetcseppek mérete, azok mind egyenletesebb eloszlása a levélzet színén és fonákján.

Egy 300 mikronos cseppből:

126 db 50 mikronos, + 1 0 0 m i k r o n = 126×150 = 18 900

52 db 80 mikronos, +100 mikron = 52×180 = 9 360

12 db 130 mikronos, +100 mikron = 12×230 = 2 360 mikronnégyzetnyi felület védhető meg.

Martginani gépek